Renault kulcs 1 gombos kulcsház

Renault kulcs cseréje


Az egy gombos Renault kulcsházak cseréje a viszonylag könnyen megoldható házilag. A cseréhez nincs szükség semmilyen speciális eszközre: egy átlagos szerszámos láda segítségével könnyen megoldható.

A Renault kulcs elemcseréje során is a házcseréhez hasonlóan szükséges szétszedni a kulcsházat. A kulcsház kétféle módon nyitható: pattintósan vagy csúsztatósan. A pattintáshoz szükségünk lehet egy vékony végű szerszámra, de egy kés is segítségünkre lehet. A szerszám vagy a kés hegyével tudjuk szétpattintani a kulcsházat.

Honnan tudhatjuk, hogy csúsztatós vagy pattintós a kulcsház?

Ha hézag van a felső és az alsó műanyag borítás között, akkor annak segítségével tudjuk lepattintani egymásról a két borítást.

Amennyiben nincs rajta ilyen kis hézag, szét kell csúsztatni a borításokat a nyíl irányába.

 
Ha már sikerült szétszedni a kulcsházat, máris elénk tárul kulcs a belseje. Itt található az elektronika, a kulcsszár és az immobiliser.

Fontos tudni, hogy ebből a fajta Renault kulcsból kétféle belső kialakítás is elérhető. Így, a kulcsház csere esetén először is meg kell győződni arról, hogy a mi autónkhoz melyik típus tartozik.

Mi a különbség a kétféle típus között?
Az egyik verzió elemtartós, ezzel szemben a másik fajtában nem található elemtartó.

Renault 1 gombos kulcs

 

Kulcsszár csere?

A kulcsszárat nem minden esetben szükséges másoltatni. Amennyiben a régi kulcsszár még jó, úgy csak át kell tenni az új kulcsszárba.

Írj kommentet